Rudari uvjerljivi u Virovitici

0
1001

 1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
 4. KOLO

RK VIRO-VIROVITICA – RK RUDAR  31:39 (16:19)

Rukometaši Rudara upisali su novu pobjedu u 4. kolu 1. HRL Sjever, savladavši ekipu Viro-Virovitice na njihovom terenu sa visokih i uvjerljivih 39:31. „Rudari“ su se pribojavali gostovanja u Virovitici jer su ih očekivale ispunjene tribine domaćih navijača i domaćin koji je imao dvije pobjede u nizu i silno je želio „skalp“ bivšeg premijerligaša. Domaćini su uspijevali držati rezultatsku neizvjesnost u prvih dvadesetak minuta i njihovog vodstva 14:12, nakon čega slijedi serija „rudara“ koji na kraju prvog poluvremena imaju vodstvo 19:16. Domaćini se nisu predavali i u 38. minuti dolaze na samo pogodak zaostatka 19:20, da bi „rudari“ novom serijom prelomili utakmicu i otišli na nedostižnih 25:20. Do kraja utakmice „rudari“ dominiraju i njihova prednost u jednom trenutku iznosi 10 pogodaka razlike, 38:28. Domaćini sa tri pogotka u posljednje dvije minute uspijevaju donekle ublažili visoki poraz za konačnih 39:31. Odlično suđenje i korektno sportsko navijanje ispunjenih tribina upotpunili su ovu odličnu utakmicu.

Nakon 4 odigrana kola „rudari“ sa 8 bodova drže vrh prvenstvene ljestvice zajedno sa ekipama Bjelovara i KTC-a.

Rudar: F. Cvetković; V. Runtas 3; F. Skendrović 5; M. Štajnkler 8; M. Škiljan 3; L. Gaća 2; D. Trčak 3; H. Tojčić 5 (3); T. Štajnkler 4; A. Guliš; T. Brnas 5; D. Banjedvorec; E. Fresl; K. Skendrović 1; A. Trčak

U narednom 6. kolu „rudari“ na svom parketu dočekuju starog rivala ekipu Maksimir –Pastele, i vjerujemo u nastavak uspješnog niza. Prije utakmice „rudari“ će upriličiti malu svečanost te se na prigodan način odužiti svojim bivšim suigračima Josipu Štajnkleru, Sandru Šujsteru i Josipu Cvetkoviću koji su prestali s aktivnim igranjem.

Utakmica Rudar  – Maksimir Pastela igra se u nedjelju 15. listopada s početkom u 18.30 sati.