RUDARI ZLATNI NA EUROFEST TURNIRU U KOPRU

0
1487

Pobjednici 25. po redu međunarodnog europskog rukometnog festivala EUROFEST KOPER 2017. koji se održavao u Kopru, Slovenija od 3. – 8.7. u kategoriji 2006. godište (mini rukomet), te u kategoriji 2004. godište su dječaci Rukometnog kluba “RUDAR” iz Ruda.

 

Ova sjajna generacija mladih Rudara koja je u finalu pobijedila prošlogodišnje pobjednike ekipu RK “Vućići” može se pohvaliti i s ostalim sjajnim uspjesima. Uz pregršt uspjeha sa svih turnira šta mini šta velikog rukometa na kojima su nastupili i na svakom osvojili medalju zasigurno su dva koja su hvala vrijedna za ove dječake. Jedno je ovogodišnje osvojeno prvo mjesto na “Otvorenom prvenstvu Karlovca” (neslužbeno prvenstvo Hrvatske u mini rukometu za 2006. godište), a drugo i daleko najveći uspjeh je osvajanje titule državnih prvaka Hrvatske za dječake “B” 2006. godište koje se održavalo u Umagu od 1. – 4.6.

 

U najbolju sedmorku turnira kao najbolji lijevi vanjski uvršten je Fran Martinko, najbolji golman Mihael Bartolić i kao MVP prvenstva, najbolji igrač proglašen je Fran Martinko.

Osim mini rukometaša kao predstavnika lijepe naše Rudari su imali i predstavnike i u 2004. godištu (veliki rukomet) koji su se također okitili zlatom. Dječaci su sve redom pobjeđivali u grupnoj fazi pa u eliminacijskoj, a u finalu su igrali sa odličnom ekipom UODL handball iz Francuske i pokazali sjajan rukomet.

Zasigurno da je ovim rezultatima doprinjeo i sustavan rad u klubu koji se donedavno natjecao u seniorskoj Premijer ligi pa u svim državnim ligama mlađih dobnih skupina.

RUDAR 2006
Mihael Bartolić,Fran Martinko,Davor Petrušić,Antonio Brdarić,Ivor Glivetić,Fran Mihelić,Marsel Jendriš,Fran Domović,Ivan Karlo Moštak,Dorijan Gorički,Hrvoje Planinčić,Adrian Vukošić,Borna Korpar,Ino Škreb,Jakov Guliš,Lovro Planinčić i Toni Kuhar.TRENER:Iva Martinko

RUDAR 2004
Deni Čerkez,Jakov Ožbolt,Mihael Bartolić,Tomislav Grgečić,Vito Glivetić,Fran Martinko,Jan Škreb,Marko Škreb,Gabrijel Bartolić,Adrian Ćosić,Lovro Prčić,Fran Suban,Luka Korpar,Luka Marković,Ruben Ahola,Šima Emanuel Jurić i Petar Jurišić. TRENER:Andrej Trčak

IZVOR: Hrvatski rukometni portal i vjerni navijači
https://hr-rukomet.hr/novost.php?