Rudarima pobjeda u derbiju

0
1009

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

18. kolo

                                  RK METALAC – RK RUDAR  25:26 (13:13)

U prekrasnom ambijentu popularne „Kutije šibica“ bodreni od dvjestotinjak vjernih navijača, rukometaši Rudara u 18. kolu Premijer lige ostvarili su minimalnu ali izuzetno važnu pobjedu nad ekipom Metalca, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Utakmice između ovih ekipa postaje rukometni klasik u kojem se pobjednik odlučuje u  zadnjim minutama pa je tako bilo i ovoga puta, a više uspjeha imali su rukometaši Rudara koji su slavili s minimalnih 26:25. Tijekom cijelog susreta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu koje nije prelazilo dva pogotka razlike, a pri tome je bilo čak 18 izjednačenja. Utakmica je bila od velike važnosti za obje ekipe jer uslijed pobjede domaćini bi se bodovno izjednačili s „rudarima“, a eventualnom pobjedom „rudari“ povećavaju svoju prednost na značajna 4 boda razlike.  Pribojavali su se „rudari“ domaćina koji u proljetnom dijelu prvenstva igra znatno bolje nego jesenas, a sa posljednjeg gostvanja dolazi ohrabren pobjedom nad direktnim konkurentom ekipom Ribola Kaštele. Tijekom cijele utakmice „rudari“ su igrali odličnu obranu. Luka Bumbak je opet zaustavio 15 protivničkih napada, a kad je tako onda i jače ekipe od Metalca teško mogu do pobjede protiv Rudara. Utakmica je odlučena u posljednjih 70 sekundi kada „rudari“ pogotkom Tojčića dolaze u vodstvo 25:24, a potvrdu pobjede svojim trećim pogotkom zaključuje Tomislav Brnas. Veliko slavlje „rudara“ i njihovih brojnih navijača moglo je početi.

Iako je takmica bila od velike važnosti za obje ekipe, prikazan je  dobar rukomet bez i najmanjeg incidenta, a svoj obol pravom sportskom ugođaju dali su i brojni gladatelji te ponajbolji hrvatski sudački par Jurinović- Mrvica.

Rukometašima Rudara slijedi dvotjedna stanka, a onda slijedi liga za opstanak u kojoj pored „rudara“ nastupaju ekipe Poreča, Zameta, Varaždina, Kaštele i Metalca. Rudari u ligu za opstanak prenose 15 bodova koliko ima i ekipa Varaždina, ekipa Metalca ima 11 dok ekipa Kaštele ima 9 bodova. Ekipe Poreča i Zameta imaju 21 odnosno 19 bodova i one su relativno sigurne u svoj status.

Ligu za opstanak „rudari“ otvaraju gostovanjem u Varaždinu kod istoimenog domaćina.