Trdi su malci Rudari, kak’ Bronca!

0
1028

Broncu krasi velika čvrstoća i tvrdoća, te otpornost na koroziju.
Takve medalje naši malci Rudari donose sa završnice ovogodišnjeg natjecanja u Rugvici.

Onako kako kažu za Rudare, igrom koja plijeni poglede, trdi u obrani i žestoki u napadu, generacija malaca rođenih 2008., 2009. godine i mlađi u prijelomnoj su godini natjecanja kada spuzvaštu lopticu zamijenjuju pravom rukometnom.

Kroz šest krugova natjecanja u Međužupanijskoj ligi u mini rukometu 2017/2018. te sudjelujući na raznim natjecanjima diljem Hrvatske, dječaci RK Rudara rođeni 2008., 2009. godine i mlađi dokazali su sve osobine koje krase ovaj klub.

Navališe tako i u zadnjem krugu natjecanja u Rugvici mnogobrojni vrsni protivnici na Rudare.

Odoljeli smo gdjegod uz minimalne poraze u najbolje odigranih utakmica ovih godišta, osvojivši pritom dvije brončane medalje.


Kroz natjecateljski zanos u momčadskom sportu gdje se itekako vidi napredak uz zajednički doprinos napretku i uspjehu, malci su razvijanjem vještina vođenja i predaje lopte, čvrste obrane kroz igru jedan na jedan uz preuzimanje odgovornosti u napadu pokazali da se marljiv rad isplati.

Pod budnim okom trenera uz bezrezervnu pomoć roditelja i samoborske sportske zajednice stečene vrline malcima će uvelike pomoći u daljnjem razvoju i odrastanju.

Svijetla je budućnost pred nama.