Uz Špilera se bolje “špila”

0
141

Paket24 Premijer liga
Liga A – 14. kolo

RUDAR – SPAČVA VINKOVCI 34:26 (16:11)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 250. Suci: Damir Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru). Nadzornik: Anto Josić (Zagreb)

RUDAR: Otmačić (1) 1 pogodak, Kuhar (1), Žitković (6), Skendrović, Runtas 2 (1), Jurić 3, M. Štajnkler 3, Škiljan, Gaća 3, M. Trčak, T. Štajnkler 4 (1), Špiler 6, A. Trčak 6, Vrpoljac 2, Bartolić, Starčević 4

TRENER: Tomislav Brnas

SPAČVA VINKOVCI: Ćirović (9), Pašagić, Maroš 1, Mažurana 2, Vašarević 4, Nađ 3, Čičak 2, Božičević 8, Vignjević 5 (1), Blašković, Lasić, Kuže 1, Bolanča

TRENER: Josip Mečić

SEDMERCI: Rudar 2 (2), Spačava Vinkovci 1 (1)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta (Gaća 2+2, Starčević 2+2, M. Štajnkler), Spačva Vinkovci 6 minuta (Nađ, Bolanča, Maroš)

IGRAČ UTAKMICE: Andrej Trčak

Vidjelo se da se publika zaželjela rukometa nakon zimske stanke – dvorana u Rudama bila je poprilično ispunjena.

Gledatelji su odmah velikim pljeskom nagradili iskusnog Davida Špilera koji je pojačao Rudare u borbi za opstanak, a nekadašnji igrač Zagreba nije ostao dužan, već odmah uzvratio dobrom igrom. Vidljivo je bilo tijekom susreta koliko znači jedan takav igrač u ovakvim dvobojima kad je baš svaka lopta važna.


A da će Spačva teško do bodova vidjelo se od prvog sučeva zvižduka – domaćin je krenuo agresivno u obrani, gusto i čvrsto te tjerao goste na pogreške i nerezonske šutove.

S druge strane, napad igrača trenera Brnasa funkcionirao je odlično – „vruć“ je bio Andrej Trčak koji je razigravao, preuzimao odgovornost i izlučivao vinkovačku obranu raznovrsnim rješenjima. Nije stoga čudno što niti u jednom trenutku igrači Rudara nisu dozvolili gostima da se rezultatski približe, a na poluvremenu su imali velikih +5.


U nastavku se situacija nije mnogo promijenila, rukometaši iz Ruda rutinirano su držali sve konce igre u svojim rukama ne opuštajući se ni na čas. U vinkovačkim redovima iznimno je razigran bio Marin Božićević, no nije mogao sam. Rudar je imao širinu, a igrači na terenu i na klupi disali su kao jedan pozdravljajući svaki dobar potez.


Na kraju je završilo s velikih +8 i velikih slavljem Rudara. Iznimno optimistična najava za ono što rukometaše iz Ruda čeka u nastavku prvenstva…

Igor Matijašić

Foto: Eduardo Mapilele