Vrući Rudari

0
673

Paket24 Premijer liga
Liga A – 2. kolo

RUDAR – UMAG 31:22 (15:10)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 100. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru). Delegat: Vladimir Sokol (Novi Marof)

RUDAR: Otmačić 2 (1), Kuhar, Žitković (9), Skendrović 1, Runtas 7, Jurić 3, M. Štajnkler 4, Škiljan, Gaća, M. Trčak 2, T. Štajnkler 5 (5), Javor 5, A. Trčak 2, Vrpoljac, Kušić, Starčević 2

TRENER: Tomislav Brnas

UMAG: Lučin (2), Milinković, Matijević, Buvinić 6, Rajković, Kamba, Horozović 1, Krupić, Paradžiković, Radić 9, Sinčić, Golik 6 (3), Ćuzović

TRENER: Boris Lisica

SEDMERCI: Rudar 6 (5), Umag 5 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 16 minuta (Vrpoljac 2+2, M. Štajnkler 2+2, Starčević, Runtas, Škiljan, Skendrović), Umag 10 minuta (Radić 2+2+2, Ćuzović, Golik)

CRVENI KARTON: Tomislav Radić (58′)

IGRAČ UTAKMICE: Alan Javor

Rudari su furiozno krenuli u susret protiv Umaga te je u 10. na semaforu svijetlilo gotovo nestvarnih 7:0! Obrana domaćina je bila iznimno pokretljiva i agresivna, a u napadu su bez problema stvarali višak na krilu gdje se nalazio neumoljivi Runtas.

Kad su gosti „odsjekli“ krila, otvorio se prostor na crti te su igrači trenera Lozice mogli tek prekršajem zaustavljati rukometaše iz Ruda, a sedmerce je pak nepogrešivo realizirao Tomislav Štajnkler.


Znalo se da ne može tako potrajati cijelu utakmicu te su se u drugom dijelu prvog poluvremena Umažani probudili, raspucao se Radić, priključio Buvinić i na odmor odlaze s podnošljivih pet razlike zaostatka.
Nastavak susreta bolje otvaraju gosti i gotovo se sasvim primiču, no tada ponovno Rudar ubacuje u brzinu više i odlazi na nedostižnu prednost.

Rotirao je trener Brnas i upravo taj segment je donio prevagu, u njegovom sastavu je bilo puno više „vrućih“ igrača te gosti nisu znali od kuda im prijeti veća opasnost.

Obrana je i dalje bila čvrsta, dosta toga „poskidao“ je Žitković i otvarala se mogućnost za lagane pogotke. S druge strane, samo su se četiri gostujuća igrača upisala u listu strijelaca. Za ovako raspoloženog domaćina – premalo…

Igor Matijašić

Foto: Eduardo Mapilele