Rudari skupo prodali svoju kožu

0
733

Paket24 Premijer liga
Liga A – 1. kolo

RUDAR – PPD ZAGREB 20:30 (10:13)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 150. Suci: Davor i Zoran Lončar (Varaždin). Nadzornik: Zlatko Ladić (Sračinec)

RUDAR: Otmačić, Žitković (7), Skendrović 1, Runtas 1, Jurić 1, M. Štajnkler, Škiljan, Gaća, M. Trčak 1, Suban 1, T. Štajnkler 4 (1), Javor 1, A. Trčak 5, Vrpoljac 2, Ćosić, Starčević 3

TRENER: Tomislav Brnas

PPD ZAGREB: Slavić (6), Ivić (6), Šipić 3, Vistorop 1, Ćavar 5 (2), Mandić 2, Klarica, Gojun, Klis 2, Musa, Sirotić 1, Matanović 3, Čupić 6 (3), Obranović 3, Leimeter 3, Grahovac 1

TRENER: Ivica Obrvan

SEDMERCI: Rudar 2 (1), PPD Zagreb 5 (5)

ISKLJUČENJA: Rudar 2 minute (Vrpoljac), PPD Zagreb 4 minute (Gojun, Klis)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Čupić

Na otvaranju Premijer lige ždrijeb je domaćem Rudaru, novaku-povratniku odmah “ponudio” borbu protiv najjačeg protivnika – trofejne momčadi PPD Zagreba. Rudari nipošto nisu ustuknuli nego su od prve minute nastojali skupo prodati svoju kožu protiv renomiranog  gosta.

Istina, u samom otvaranju nerješiva enigma bio im je brzonogi Ivan Čupić koji je za 13 minuta “stavio” 6 pogodaka, što iz kontri, što nepogrešivom realizacijom sedmeraca.

No, kako je vrijeme odmicalo, domaćin je bivao sve rasterećeniji i goropadniji, a shvativši da ne može protiv bedema Musa – Gojun pokušavao je koristiti vižljavost i pokretljivost svojih nižih igrača pa su lopte do kružnog napadača nerijetko stizale iza leđa ili pak kroz noge suparnika.

Cijelo prvo poluvrijeme igrači trenera Brnasa držali su rezultatski priključak, a u nekoliko navrata gotovo da su bili i blizu izjednačenja. Istina, miksao je podosta trener Obrvan, odmarao igrače, mijenjao obranu (najprije 6-0, pa 5-1 s Mandićem naprijed), no to nipošto ne umanjuje odličnu igru i borbenost domaćina.

Nastavak je ponudio sličnu priču sve do 40. minute kad je još na semaforu svijetlilo svega dva pogotka prednosti za goste (13:15), a onda je jednostavno “procurilo” i PPD Zagreb se “odlijepio”.

Već teške ruke domaćina bacile su nekoliko lopti u aut, razbranili su Ivića koji je brzopotezno u napadu pronalazio Matanovića i Čavara, a ostalo je samo bilo samo stvar egzekucije.

Na kraju je završilo očekivanom pobjedom Zagreba, no domaći rukometaši nipošto nisu dopustili da im “zagrebaši” napune mrežu do vrha. Ako se po jutru dan poznaje, Rudari ne bi opet trebali “plesati samo jedno ljeto” u društvu najboljih.

Igor Matijašić