Previše grešaka Rudara

0
529

Paket24 Premijer liga
Liga A – 4. kolo

RUDAR – DUBRAVA 21:24 (10:8)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 100. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba iz Osijeka). Delegat: Gordan Vukušić (Zagreb).

RUDAR: Otmačić, Žitković (11), Skendrović, Runtas 1 (1), Jurić 4, M. Štajnkler 2, Škiljan, Gaća 3, M. Trčak, Suban, T. Štajnkler 3 (1), Javor 1, A. Trčak 4, Vrpoljac 1, Kušić, Starčević 2

TRENER: Tomislav Brnas

DUBRAVA: Matov, Kajba (12+2), Farkaš, Vozab 7, Barbić 5, Mandić, Obradović 5, Turčić, Lisac, Markoci Petreković, Molc, Malbašić 1, Sofić, Šalić, Kaštelan 1, Komljenović 5

TRENER: Krešo Ivanković

SEDMERCI: Rudar 4 (2), Dubrava 1 (0)

ISKLJUČENJA: Rudar 6 minuta (Škiljan 2+2, Javor), Dubrava 6 minuta (Kaštelan, Barbić, Šalić)

IGRAČ UTAKMICE: Mateo Kajba

Fantastična vratarska večer Kajbe i učinkovitost Vozaba u napadu, osobito u drugom dijelu, zaustavili su mogućnost osvajanja novih domaćih bodova rukometašima iz Ruda.

Iako je i rudarski vratar Žitković bio iznimno raspoložen, igrači trenera Brnasa prvo su poluvrijeme previše griješili u čistim situacijama i sasvim su sigurno mogli na odmor otići s puno većom razlikom. Nekoliko kontri bačeno je u “vjetar”, a ostalo je i nerealizirano podosta otvorenih šuteva.

Dubrava je u prvom dijelu zadržala rezultatski priključak, a onda se u nastavku raspucao Vozab i priključili su mu se Obradović te Barbić. Pokušavao je trener Rudara promjenama utjecati na ritam utakmice, no bilo je premalo “vrućih” i raspoloženih igrača koji bi povukli ostale.

S druge strane, Dubravi se “posložilo” pa su brzo rješavali napadačke akcije pogotcima s distance. Kad nije išao šut izvana, lopta bi se spuštala na crtu prema Komljenoviću koji je također bez većih problema pronalazio put do mreže.

U samoj završnici podosta nervoze, no gosti su ipak mirno priveli susret kraju i slavili na parketu dvorane u Rudama.

Igor Matijašić