Žestok tempo Rudara!

0
830

1.HRL SJEVER

19. kolo

RUDAR – POŽEGA 39:26 (17:12)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 150. Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split). Nadzornik: Milorad Jeftić (Varaždin).
RUDAR: Žitković (13), Kuhar (4), K. Skendrović, Runtas 2, F. Skendrović 1, M. Štajnkler 4, Škiljan 3, Lucević 3, D. Trčak 3 (1), Tojčić 3 (2), T. Štajnkler 4, Kušić 4, A. Trčak 2, Vrpoljac 4, Jurić 5, M. Trčak 1
TRENER: Darijo Gaća
POŽEGA: Ćosić (10), Rajić (5), Markanjević 2 (1), Janjić 3, Jurković 3, Tomas, Gotal 2, Grgurić 1, Gelenčir 2, Baričević 4, Antunović 9 (3), Sertić
Trener: Dario Anić

SEDMERCI: Rudar 4 (3), Požega 4 (4)

ISKLJUČENJA: Rudar 12 minuta (D. Trčak, Vrpoljac, Tojčić, Škiljan, K. Skendrović, Runtas), Požega 10 minuta (Jurković 2+2. Janjić, Antunović, Gelenčir)

IGRAČ UTAKMICE: Martin Vrpoljac

Već nakon nekoliko minuta utakmice vidjelo se da će gosti (koji su pristigli u Rude sa samo 12 igrača) teško moći pratiti žestok tempo tijekom cijelog susreta. Bilo je razvidno da neki igrači Požege nisu sasvim u natjecateljskom ritmu pa se činilo da će Rudari imati sasvim lagan posao. Ipak, i domaćini su bili itekako svjesni činjenice da je velika razlika u kvaliteti te nisu odmah išli “punim gasom”.

Do sredine prvog dijela gosti su se još kako-tako držali (Ćosić je uspio obraniti podosta udaraca), no onda se otvorilo i sijevalo je sa svih strana. Brza tranzicija nakon mnogobrojnih grešaka gostiju omogućila je podosta laganih golova, ono što je prošlo kroz obranu Rudara bez problema je “skupljao” vratar Žitković, a napad je bio raznovrstan te gosti jednostavno nisu uspjeli “pokrpati” sve rupe u obrani.

Kad su nekako uspjeli zatvoriti vanjski šut Vrpoljca i Tojčića, lopta je stigla na krilo do Jurića i D. Trčka, kad su krila bila odsječena, našao se prostor da na crti dobije loptu Matej Štajnkler, a kad se činilo da ponestaje ideja u napadu – lucidno rješenje pronašli su T. Štajnkler i A. Trčak.

Na poluvrijeme se odlazi s pet pogodaka prednosti, a u nastavku slijedi pravi potop – nakon što je prva momčad napravila još veću razliku, priliku su dobili i svi igrači s klupe. Ako su se gosti nadali da će oni posustati (i da će tako uspjeti ublažiti visok poraz) prevarili su se – mlade snage su ih do kraja slomile tempom i hitrinom pa je samo bilo pitanje koliko će razlike biti na kraju.

Škiljan, Kušić, Lucević i ostali bez milosti su “bušili” mrežu gostiju tako da su se gotovo svi igrači Rudara upisali su se u listu strijelaca, a jedina svijetla točka u redovima gostiju bio je Marko Antunović, no on ništa nije mogao sam.

Broj pogodaka koji su primili gosti dovoljno govori sam za sebe.

Igor Matijašić