Čvrsti bedem Rudara

0
84

Paket24 Premijer liga – 8. kolo

RUDAR – VARAŽDIN 1930 28:23 (13:10)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 300. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek). Delegat: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

RUDAR: Gošić (14+2), Kuhar, Skendrović 4, Runtas 7 (1), Barišić Jaman, Glivetić, Gaća 6, M. Trčak, Suban, Štajnkler, Javor 1, A. Trčak 2, Kasap 4, Vrpoljac, Bartolić 1, Starčević 3

TRENER: Tomislav Brnas

VARAŽDIN 1930: Olić (6), Romić (1), Krešić, Milas 5, Radina 2, Milković 5, Klasanović, Krokar, Kaštelan, Šolić 3, Vujičević 2, Kovačević 4 (1), Papić 4, Malnar, Čajić 1, Bešker

TRENER: Matej Mišković

SEDMERCI: Rudar 2 (1), Varaždin 1930 5 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (Starčević 2+2+2, Bartolić), Varaždin 1930 4 minute (Tomašić, Sklepić)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gošić

Nakon Gorice, u Rudama su „pali“ i Varaždinci.
Krenulo je očekivano – domaći su postavili čvrsti bedem pred svojim vratima, a u napadu su se uzdali u lucidnost Gaće i Andreja Trčka.

Prvi dio bio je apsolutno na strani igrača trenera Brnasa koji su u potpunosti kontrolirali tijek susreta, vratar Gošić bio je iznimno „vruć“ i skinuo nekoliko teških lopti tako da nije čudo da su Rudari gotovo cijelo poluvrijeme bili u prednosti.

Kad nije išlo s vanjskih pozicija guralo se na crtu ili na krila, a te lopte su uredno „pospremali Starčević, Runtas i Skendrović. Na odmor su rukometaši iz Ruda otišli samo s tri pogotka razlike za što su zaslužni gostujući vratar Herceg, napadački učinak Sklepića i nekoliko otvorenih domaćih šuteva u vratnice.


U nastavku se raspucao Tomašić, no bilo je prekasno jer su Rudari već trasirali svoj pobjednički put kojeg čak niti isključenje robusnog Starčevića nije moglo poremetiti. Sasvim se razbranio Gošić, u potpunosti zaključao vrata i ponovno zaustavio na dvocifrenom broju obrana (uz dva obranjena sedmerca).


Iako su domaći rukometaši znali i svojim navijačima priuštiti infarktne završnice, ovoga puta nije bilo tako – uz sirene, bubnjeve i pjesmu na kraju proslavljena je još jedna pobjeda u Premijer ligi…

Igor Matijašić

FOTO: Eduardo Mapilele