Rudar “melje” sve pred sobom

0
109

Paket24 Premijer liga – 10. kolo

RUDAR – ZAMET 29:22 (12:13)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 150. Suci: Dražen Anušić (Klis) i Dubravko Vukovac (Split). Delegat: Anto Josić (Zagreb).

RUDAR: Gošić (14+1), Kuhar, Skendrović, Runtas 5 (3), Glivetić, Gaća, M. Trčak 4, Suban 1, Štajnkler 2, Javor 3, A. Trčak 3, Kasap 5, Vrpoljac, Bartolić 2, Ćosić, Starčević 4

TRENER: Tomislav Brnas

ZAMET: Pešić (4), Viskić (3), Tomović 2, Živković, Njegovan 4, Ogurlić, Kezić 2, Krstić 1, Milih 3 (3), Deželjin, Devčić 1, Pikec 6, Perkov 3

TRENER: Mateo Hrvatin

SEDMERCI: Rudar 3 (3), Zamet 4 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta (Vrpoljac 2+2, Starčević, Štajnkler, Kasap), Zamet 10 minuta (Perkov 2+2, Krstić, Pikec, Deželjin)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gošić

Rudar na domaćem parketu „melje“ sve pred sobom – ovoga puta očekivani bodovi osvojeni su protiv posljednjeplasiranog Zameta. Riječani su odlučno krenuli u utakmicu ne bi li pokuišali kreirati rezultatsko iznenađenje, a domaćin nije odmah stisnuo „gas do daske“.

Ne čudi stoga da se u prvom dijelu igralo u ritmu gol za gol, bez većih rezultatskih odvajanja. Pomalo i neočekivano na poluvrijeme se odlazi s minimalnom prednošću gostiju, no mora se priznati (po svemu viđenom) sasvim zasluženo.

U nastavku slijedi poznata priča, već toliko puta viđena u dvorani u Rudama. Kao da je na parket pristigla druga momčad, igrači trenera Brnasa sasvim su otpustili kočnice – raspucali su se Kasap i Javor, sasvim se razbranio odlični Gošić i tjerao goste na očaj, sedmerce je uredno „pospremao“ Runtas, a svoj napadački doprinos dala su i lucidna braća Trčak.

S druge strane, svoju momčad solo-dionicama pokušali su „vući“ Pikec i Njegovan, no bilo je to ipak premalo za „vruće“ i razigrane domaćine koji su na kraju zabilježili očekivano visoku pobjedu.

Igor Matijašić
FOTO: Eduardo Mapilele