Drama na Rudama!

0
889

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

15. kolo

RUDAR – GORICA 25:25 (13:10)

Kakva drama u Rudama! U paklenom ambijentu kojeg su stvorili navijači Rudara (sirene, bubnjevi, gromoglasno navijanje…) domaći rukometaši imali su gotovo dobivenu utakmicu jer je u 49. minuti na semaforu bilo +5 (23:18), no onda su dopustili gostima da u samoj završnici sve nadoknade i odu kući s vrijednim bodom.

Počelo je obećavajuće za igrače trenera Štibohara i vjerojatno nitko u gledalištu nije pomislio da bi utakmica mogla završiti bilo kako drugačije osim poraza Gorice.

Odlično je branio Otmačić, u napadu je dalekometnim projektilima obranu gostiju „razbijao“ Vrpoljac, a siguran realizator sedmeraca bio je Dominik Trčak. U 17. minuti trener Gorice zove minutu predaha nezadovoljan igrom svoje momčadi koja je zaostajala već 4 pogotka razlike. Do kraja poluvremena igrači Rudara i dalje drže sve u svojim rukama i na odmor se odlazi s +3 (13:10).

Očekivao se u nastavku poznati rudarski uragan i rutinsko „dovršenje posla“, ali već u 35. minuti Gorica dolazi samo na jedan pogodak zaostatka (15:14) i pokazuje da neće olako prodati svoju kožu. Počela je funkcionirati obrana gostiju na čelu s vratarima, a i dalje je nemilice „trpao“ Ćavar.

Slijedi nekoliko furioznih minuta Rudara i čini se da je Gorica ipak na koljenima. Međutim, uporni gosti ne posustaju i tjeraju domaće na pogreške u napadu koje vrlo brzo kažnjavaju. U 57. minuti je 24:24, gledalište ključa jer shvaća da bi se mogli prosuti važni bodovi, a u posljednjem napadu za pobjedu Rudari čak niti ne upućuju udarac na gol. Veliko slavlje igrača Gorice na kraju, a domaćima ostaje veliki žal za propuštenim i „dubinska analiza“…

Igor Matijašić