Furiozni Rudari zacementirali pobjedu

0
677

1.HRL SJEVER

5. kolo

RUDAR – METALAC  36:32 (20:13)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 200. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba iz Štivica). Nadzornik: Darko Tomović (Rijeka)

Konačni rezultat možda neće otkriti pravo stanje stvari jer je razlika mogla biti puno veća, a pitanje pobjednika praktički je riješeno već nakon prvog dijela.

Rudari su krenuli furiozno, pokretljivi u obrani i vrlo raznovrsni u napadu gostujuću obranu probijali su Fresl i Tojčić, “dirigirao” je A. Trčak, a s nekoliko pogodaka s krila istakao se i Runtas. S druge strane, gosti su teško pronalazili put do mreže domaćina (samo zahvaljujući tome što vratar Žitković definitivno nije imao svoj dan na odmor su otišli sa “samo” sedam pogodaka zaostatka). Prijetilo je katastrofom gostiju i mnogi su već predviđali dvocifrenu razliku.

U nastavku su se stvari promijenile, stao je Runtas, nekoliko je zicera obranio Poljak, a gostujući napad “posložio se” i neumorno su poentirali nepogrešivi Matoic i Finek. Metalac se u 48. minuti približio na samo -3 (26:23) i gotovo je prijetilo da utakmica ponovno uđe u napetu završnicu. U tim trenucima nekoliko je ključnih golova za domaćina postigao Filip Skendrović te su Rudari su ipak “zacementirali” pobjedu.

Potez utakmice svakako je djelo Hrvoja Tojčića koji je svoju sjajnu utakmicu na lijevom vanjskom začinio pogotkom s krilne pozicije – poput vrhunskih krila “zaplovio” je zrakom i efektno poentirao.

RUDAR: Kus, Kuhar, Žitković (8), K. Skendrović 2, Runtas 5, F. Skendrović 7, Kušić, Kišiček, Škiljan, D. Trčak 2, Tojčić 9 (3), T. Štajnkler 3, Družinec 2, A. Trčak 6, Fresl 3, M. Trčak

TRENER: Zvonimir Bilić

IGRAČ UTAKMICE: Hrvoje Tojčić

Igor Matijašić

X