Lošom igrom do 17. pobjede

0
1005

U 25. kolu 1. Kvalitetne rukometne lige gostovali smo u Rugvici te unatoč izuzetno lošoj izvedbi (najlošijoj ove sezone) zabilježili novu pobjedu.

Odmah na početku utakmice vidjelo se da ovo neće biti blistava večer. Obranu smo igrali ‘premekano’ bez čvrstog kontakta i gotovo bez kretanja, a i nismo pravovremeno izlazili na vanjske igrače.

U napadačkom dijelu je bilo previše tehničkih grešaka (pogrešnih dodavanja, ispadanja lopti), dok je realizacija bila na prilično niskom nivou. Lopta je išla presporo, dodavanja nisu bila kvalitetna, a i kada bi se odigrala akcija ili izborila prilika za šut, pogađali smo stative, suparničkog golmana ili su šutevi jednostavno završavali pokraj gola.

rk_rudar_umag_2016

Takva igra se provlačila kroz oba poluvremena i kao da su dečki jedva čekali da ovaj ‘loš dan’ završi. S druge strane uporni i borbeni domaćini su koristili gotovo svaku svoju priliku te držali rezultatsku neizvjesnost do sredine drugog dijela kada je na semaforu stajalo 15:15. Ipak, unatoč lošoj igri gotovo cijele momčadi, nesporna veća kvaliteta Rudara je na kraju presudila te su zabilježeni novi bodovi.

Ovakvu igru i utakmicu bi trebalo svakako što prije zaboraviti. Ono što ipak ne treba ‘zaboraviti’ je da s ovako lošim pristupom (‘lakoćemo’ – bez borbenosti i statično) protiv bilo kojeg suparnika je jako teško ostvariti pozitivan rezultat.

25. KOLO
RK RUGVICA – RK RUDAR 21:26 (10:14)

RUDAR: M. Kuhar; I. Garašić; A. Lopac 8 (1); M. Štengl; M. Runtas; j. Načkar; A. Ban; F. Kušić 4; L. Kovačić 5; And. Ban; M. Delišimunović; P.-K. Lucević 5; E. Š. Jurić; V. Grgečić; I. Lucević 4