Velika pobjeda Rudara

0
80

Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak 3. kolo

RUDAR – BJELOVAR 30:20 (12:10)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 250. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (oba iz Zagreba). Delegat: Boris Čačić (Vir).

RUDAR: Gošić (12+2) 1 pogodak, Kuhar, Skendrović 3, Runtas 9 (5), Barišić Jaman 1 (1), Glivetić 1, Škiljan, Gaća 3 (1), M. Trčak 1, Suban, Štajnkler, Grgečić 1, A. Trčak 1, Neralić 5, Bartolić 2, Starčević 2

TRENER: Alen Dujmić

BJELOVAR: Grgić (9), Prvonožac, Trninić 1, Jurišić 1, Potnar, Ćurić 4, Kozić 1, Komar 1 (1), Šehić, Jurjević 1, Lulić 4, Šimunović, Došljak 2, Valinčić, Vidović, Lukačec 5 (2)

TRENER: Hrvoje Cikoja

SEDMERCI: Rudar 7 (7), Bjelovar 5 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta (Runtas 2+2, Neralić, A. Trčak, Starčević), Bjelovar 20 minuta (Lukačec 2+2, Vidović 2+2, Jurjević, Prvonožac, Šimunović, Lulić, Jurišić, Ćurić)

CRVENI KARTON: Jurišić (32′), Ćurić (53′)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gošić

Velika i zaslužena pobjeda Rudara od čak 10 pogodaka razlike, prvenstveno zahvaljujući sjajno raspoloženom vrataru Vladimiru Gošiću koji je u drugom poluvremenu naprosto razoružao gostujuće napadače – upisao je ukupno 14 obrana, obranio je i dva sedmerca, a uspio je i postići pogodak u trenucima kad su gostujući igrači krenuli u napad bez golmana.Počelo je, sasvim razumljivo s obzirom na bodovni ulog, poprilično oprezno s obje strane. Domaći rukometaši sredinom prvog dijela stekli su prvu opipljivu prednost (7:4), no već nekoliko minuta kasnije gosti se vraćaju i preokreću rezultat u svoju korist te u 23. minuti imaju +2 (8:10).


Ipak, Rudari uspijevaju posložiti svoje redove i na odmor se ipak odlazi s prednošću igrača trenera Dujmića, što je i realno po svemu viđenom u prvom dijelu igre.
U nastavku su rukometaši iz Ruda potpuno preuzeli sve konce igre u svoje ruke i prednost se iz minute u minutu samo povećavala, bez obzira što je i gostujući vratar Grgić bio na visini zadatka. Bilo je pri završetku susreta prilike i za atraktivne poteze, kao i mogućnosti da svoje minute upišu mladi igrači, budućnost kluba iz Ruda.


Na kraju sasvim zaslužena pobjeda domaćih u čijim je redovima uz sjajnog Gošića na vratima iznimno napadački raspoložen bio Runtas, dok su kod gostiju prednjačili spomenuti vratar Grgić te Lukačec.

Igor Matijašić
FOTO: Antonio Skendrović