Zaslužen pljesak za obje momčadi

0
64

Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak 9. kolo

RUDAR – MOSLAVINA 32:25 (16:11)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 300. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek). Delegat: Siniša Rudić (Biograd na Moru).

RUDAR: Gošić (14+1), Kuhar, Barišić Jaman, Glivetić 3, Škiljan, Gaća 2 (2), M. Trčak 1, Suban, Štajnkler 3, Grgečić 3, A. Trčak 3, Neralić 7, Šalić 1, Bartolić 3, Ćosić 1, Starčević 5

TRENER: Alen Dujmić

MOSLAVINA: Gorčan (3), Sorić (6+1), Daničić, Vidoš 4, Malec 3, Vozab 4 (1), Kajzogaj, Horvat 3 (1), Lukes 3 (1), Lukačec 1, Šehić 1, Aramić 1, Šepak, Mihaljević 3, Negran, Njegovan 2

TRENER: Borislav Gutrung

SEDMERCI: Rudar 3 (2), Moslavina 4 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (Starčević 2+2, Škiljan, Glivetić), Moslavina 4 minute (Mihaljević, Njegovan)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gošić

Velika i zaslužena pobjeda domaćina u veličanstvenoj rukometnoj atmosferi! Gosti su pristigli po bodove spasa u pratnji svojih bučnih navijača, no naišli su na iznimno raspoloženog domaćina koji je od prve minute pokazao tko je „gazda“ u Rudama. Obrana Rudara ponovno je bila čvrsta, pokretljiva i „gusta“, a „hobotnica“ Vladimir Gošić branio je i ono što su mnogi već vidjeli u mreži.


Već polovinom prvog dijela igrači trenera Dujmića imaju opipljivu prednost (10:6) nakon što je jednu briljantnu asistenciju Lovre Gaće s crte „pospremio“ Šalić. U 27. minuti već je +6, a do poluvremena gosti tek neznatno smanjuju prednost. Odličnu dionicu u napadačkom dijelu odradili su Neralić i Starčević, a u obrani je ponovno silinom prednjačio Škiljan. S druge strane goste su „u igri“ držali Vozab i Mihaljević.


Drugo poluvrijeme nije donijelo rezultatski preokret, baš naprotiv – sasvim se razbranio Gošić, a mladenačkom hitrinom dominirali su Glivetić i Grgečić. Povremeni bljeskovi Maleca i Vidoša bili su premalo da bi se zaustavilo vruće Rudare.


Pitanje pobjednika riješeno je i puno prije kraja susreta, a prednost domaćih rasla je sve do ogromnih +10 u 53. minuti (31:21).

Na kraju, zaslužen pljesak za obje momčadi budući da su odigrali odličnu utakmicu u koju se sjajno uklopio naš najbolji sudački par koji je autoritativno vodio susret od početka do kraja.
Igor Matijašić
FOTO: Antonio Skendrović