Sjajna atmosfera u Rudama!

0
74

Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak 7. kolo

RUDAR – OSIJEK 28:21 (16:11)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 200. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba iz Varaždina). Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar).

RUDAR: Gošić (10), Kuhar, Skendrović, Borzić 1 (1), Barišić Jaman 1, Glivetić 1, Škiljan, Gaća 9 (4), M. Trčak 2, Suban, Štajnkler 1, Grgečić 1, A. Trčak 5, Šalić, Bartolić 4, Starčević 3

TRENER: Alen Dujmić

OSIJEK: Vujović (3+1), Hećimović (6), Mandarić 1, Purić 1, Zrno 5, Vastl, Čičak 2, Ninaj 2, F. Carević 3, Mrvaljević 4, A. Carević, Vašarević 3 (1), Kuzma

TRENER: Dag Kovačević

SEDMERCI: Rudar 7 (5), Osijek 1 (1)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (Starčević 2+2, Gaća, Glivetić), Osijek 10 minuta (Vašarević 2+2, Zrno 2+2, Mrvaljević)

IGRAČ UTAKMICE: Lovro Gaća


Iznimno angažirano i ozbiljno ušao je domaćin u ovaj susret te je već u 12. minuti imao +5 (9:4), upravo onakvu razliku s kojom je i okončano prvo poluvrijeme. Obrana Rudara bila je vrlo pokretljiva i agresivna, sasvim je onemogućen napad Osijeka, a to se moralo osjetiti na rezultatu, ponajviše zbog činjenice da je takva igra u obrani nudila mogućnost brze tranzicije i laganih pogodaka.

U napadačkom dijelu raznovrsnošću se istakao Lovro Gaća koji je tijekom cijelog susreta bio nerješiva enigma za protivnika te odličnu partiju završio s 9 pogodaka.

Osječani kao da su pomalo potpali pod utjecaj atmosfere koja je u Rudama ponovno bila sjajna (bubnjevi, sirene, glasno navijanje) jer su mnoge napade okončali brzopletim greškama i iznimno griješili u dodavanjima (nekoliko lopti završilo je u autu).


U drugom dijelu situacija se naizgled promijenila jer su veliku prednost domaći pomalo olako ispustili te su se gosti začas približili na samo dva razlike (u 39. minuti bilo je 18:16), no raspoloženi Zrno i njegovi suigrači ipak dalje nisu mogli.

Igrači trenera Dujmića su još jednom pojačali gas, razigrao se Andrej Trčak, Gošić je obranio nekoliko bitnih udaraca i pitanje pobjednika bilo je i puno prije kraja susreta riješeno.

Igor Matijašić
FOTO: Antonio Skendrović