Kadeti Rudara u završnici Prvenstva Hrvatske

0
1055

Kadeti Rukometnog kluba Rudar ostvarili su sjajan rezultat osvajanjem 6. mjesta u 1. hrvatskoj kadetskoj igi, čime su po treći put uzastopno osigurali nastup na završnici Prvenstva Hrvatske, koja će se održati u Umagu u sklopu “Dana rukometa” od 15. do 17. svibnja u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza. Nastup u toj završnici izborilo je 8 prvoplasiranih od 24 ekipe koliko ih se natječe u 1. hrvatskoj kadetskoj ligi. To su Zagreb, Kozala, Karlovac, Akademija Balić-Metličić iz Splita, Dubrava, Rudar, Zamet i Varaždin.

Završnica se igra turnirskim sustavom, a prema utvrđenom pravilima ekipe su podijeljene u skupine A i B. Mladi “rudari” nalaze se u skupini B s momčadima Kozale iz Rijeke, Karlovca i još jedne riječke ekipe – Zameta.

rudar-kadeti-757-x-490

Očekuje se dobar nastup kadeta Rudara pred koje se ne postavljaju nikakvi rezultatski imperativi iz jednostavnog razloga što i sam plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske u iznimno jakoj konkurenciji predstavlja velik uspjeh. Nastup na “Danima rukometa” veliko je priznanje treneru Hrvoju Štiboharu za njegov rad, a dečkima, od kojih će nekolicina od sljedeće sezone postati standardni prvotimci, najbolja nagrada za uloženi trud tijekom cijele natjecateljske sezone.